Dr. Rohaini Md Jonit business logo picture

Dr. Rohaini Md Jonit


Background
Claim business

Dr Rohaini is a gynae based in Columbia Asia Nusajaya.

Qualifications

 

Degree/Membership/Fellowship Awarding body Year of award
Basic Degree:
M.D UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA
 BANGI  43600   Selangor Darul Ehsan   MALAYSIA Email:
1998
Specialist Degree
MASTER OF O&G UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA
 BANGI  43600   Selangor Darul Ehsan   MALAYSIA Email:
2006
Reviewer profile
4.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

Definitely worth it..My first and second child experience both with her..seriously no trauma whatsoever...both normal delivery...her team definitely the best, especially for the positive vibe before during and after delivery. Just the looooooong que may make u ponder a lil bit but, well it still worth it.

by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

Lepas buat survey, tanya kawan-kawan dan berbincang dengan suami, kak yong akhirnya memilih untuk bersalin di Hospital Columbia Asia, Nusajaya. Sebab utama, ada doktor perempuan yang bernama Dr. Rohaini Md. Jonit dan sebab kedua, harganya masih reasonable. Untuk bersalin normal tanpa komplikasi dalam RM2800-RM3800. Lepas scan baby, doktor tanya ada apa-apa tak nak tanya dia. Soalan pertama kak yong tanya, "Doktor, kat sini support natural birth ke atau nak gunting je." Tersenyum doktor tu dengan kak yong. Alhamdulillah, jawapan dia melegakan hati kak yong. Dr. Rohaini dan team beliau support natural birth. Penjelasan dia, sama macam doktor masa rawat kak yong di Jepun, kelahiran pertama ada 80% untuk digunting berbanding hanya 5% pada kelahiran berikutnya. Team beliau juga support breastfeeding. Jadi, kak yong rasa insyaAllah pilihan kali ini tidak salah dan semoga dipermudahkan kelahiran ketiga ini. Kak yong memang recommend pergi jumpa beliau. Beliau juga ada buat kelas untuk parents yang baru. Maklumat lanjut mungkin boleh tengok di website atau call saja. Kalau call pun staff memang sangat membantu

by