Ko Skin Specialist Klang

52 Reviews

More Info
Reviewer profile
4.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

Saw Dr Ko himself, although he doesn't explain much, his other doctors explain my condition in great detail. Price is reasonable if compared to other popular skin specialist. I spend rm400 here but have to say worth it. I spent much more buying many type of cream from pharmacy and from other local clinic. Most importantly, my rash over my body and private part is gone.

by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I am really satisfied with Dr. Ko Service. They really know what they are doing and I love how they consult me with the best treatment that I could get. Although I am a beauty blogger, my knowledge about skin is not as good as a real beautician who spend years of study these topics. This treatment is yes provided by them but I am not paid to said only nice things about it. Ive been to some aesthetic treatments before and I found that Dr. Ko is by far the best. I am looking forward to have more skin treatment with them in the future. So got to work hard while I am young now to get the best skin treatment when I reach my 30s 40s years! hehe. I glad that the clinic is really near to my house here in Johor. For price wise, it is better for you to go and consult with them first because they said each skin problem has a different type of pricing. Dont worry, they are very professional and I recommend you to get consultation from them first on what is your skin problem is.
by
Reviewer profile
3.6
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I was feeling thankful and still feeling thankful for the opportunity to try on Dr.Kos skin care products which are very well-known for big time.
by
Reviewer profile
3.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I visited for consultant, long queue but do not need to wait for long. Friendly staff and very fast response.
by
Reviewer profile
3.6
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I am from Sarawak but I got my laser treatment from Klang HQ. Doctor is very nice and friendly, I have arranged my second treatment on coming weekend.
by
Reviewer profile
4.1
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Liz dengan rasa rendah hati sangat bersyukur diberi peluang oleh pihak Ko Skin Specialist untuk menerima rawatan Yellow Light Laser treatment. Sebelum ni liz memang dah gunakan produk mereka sejak dari tahun 2014 lagi. Hari ni liz nak kongsikan pengalaman pertama liz buat laser treatment. Ianya lebih dikenali dengan nama Yellow Light treatment. Kebanyakkan rakan-rakan liz rasa gerun dan takut bila sebut pasal laser. Eah kenapa takut? Sakit ke treatment laser ni? Betul ke sakit? Bila liz dengar ramai orang cakap laser ni sakit. Alamak betul ke sakit sebab liz teringin sangat nak cuba laser. Ada yang kata pada usia yang muda tak sesuai buat laser nanti rosak kulit dan collagen di kulit muka semakin berkurang. Adakah ini fakta atau mitos? Adakah mereka-mereka yang berkata tersebut seorang pakar kulit? Jadi jangan mudah terpengaruh dengan khabar angin, untuk kepastian lebih baik rujuk dengan yang bertauliah. Lepas tu boyfriend liz cakap rileks lah sayang, beauty is pain kan? Omagaid dia kenakan liz pula waktu-waktu macam ni. Dia suggest liz refer dengan Ko Skin Specialist because he believes beauty specialist is the good place for my skin problem. Dan treatment yang mereka berikan adalah yang bersesuai dengan masalah kulit setiap pesakit. Sebelum mulakan apa-apa treatment beliau akan sarankan treatment yang terbaik untuk setiap pesakit yang datang ke sini. Sebelum ni liz dah buat treatment Agnes & Firm FX. Hari ni liz akan buat treatment Yellow Light pula. Sebelum kita mulakan apa-apa treatment, Dr. Christie akan terangkan segala proses yang akan dibuat dari A-Z. Beliau juga akan menerangkan setiap tindak balas yang akan dirasai semasa rawatan berlaku. Yellow light treatment mempunyai multi funtion, selain membantu merawat masalah jerawat ianya juga sangat bagus dalam memudarkan parut gelap di sekitar muka. Kesan Yellow Light boleh mengecilkan luka vascular yang disebabkan oleh kapilari darah di dalam wajah. Kalau korang nampak muka merah-merah seperti urat-urat merah ataupun luka jerawat yang kemerahan itu semua disebabkan kapilari darah di dalam kulit muka kita telah mengembang. Itu secara permahaman liz tetapi kalau betul-betul nak tahu dengan lebih terperinci you guys boleh walk in di mana-mana cawangan mereka yang terdekat. Semua orang dekat sini friendly. Bilik rawatan yang cukup besar dan selesa.Sebelum buat laser treatment beutician specialist akan sapukan gel di seluruh bahagian muka. Kemudian mereka akan maklumkan pada kita we will start, are you ready? Masa ni liz nervous juga sebab takut sangat sakit ke laser ni seperti yang dikata orang di luar sana? Its that true? Tapi bila liz buat Yellow Light Laser treatment ni rupanya tak sakit langsung. Not pain at all! Ohmagaid best nya treatment ni cuma at first je rasa seram sejuk bila dengar bunyi mesin tu tapi bila rawatan dijalankan tak rasa sakit pun, rasa macam muka liz tengah kena urut.Lebih cerah selepas membuat Yellow Light treatment. Kata Dr. Christie kulit muka akan menjadi cerah dari hari ke hari. Kesan daripada Yellow Light ni adalah kesan yang baik berterusan bukan sekadar setakat hari tersebut je. Jerawat yang naik tadi pun dah kecut bila sentuh dekat muka rasa lembut dan licin je. Tak da dah rasa macam kasar-kasar. Lepas tu liz tengok lopak yang ada kesan jerawat dah berkurang. Yellow Light treatment is doing magical on my skin lah. Nanti liz kongsi kan result selepas seminggu treatment ni pula. Okay! Tak sabar nak flawless. Kalau korang nak rasai apa yang liz dah rasa jom lah sekarang pergi ke Ko Skin Specialist terdekat.
by
Reviewer profile
4.1
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I went to Klang HQ for operation. Very good service, overall experience is very good.
by
Reviewer profile
4.1
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Thanks for having me DR. KO! They told me to come bare faced. I guess it made sense. I was visiting a dermatologist after all. I went to their outlet in Damansara. I was afraid that it would be hard to find but the large DR KO signage made the outlet easy to spot. I was expecting to be greeted with a spa or beauty saloon like environment. I was surprised to find myself in an actual clinic. Like, Im at an actual clinic now. Im going to see a real doctor. Not just a random person who went to beauty school. I had to fill up a patient form. They had the usual nurse at the reception and pharmacist dispensing the medications. This was an actual professional clinic. It made me feel assured that I was getting good treatment and professional advice. Another thing I noticed was that everyone working at Dr KO had awesome skin! I wanted to take pictures of all of them but they were all too shy. But I managed to take a picture of Dr Loh and her colleague. Both of them were consulting me. I went in for my consultation and found out a great deal of helpful information. They gave me a bunch of products for my skin that I would be introducing to you soon. They were ever so nice. They saw that I was getting a little flustered with all the new products. What to put first, apply what where, that they even took the time to draw out a chart for my morning and night routines. I love it when people go the extra mile to give you great service.
by