DR CHIN SHIH CHOON

  • Career :Dermatologist

  • Nombor Telefon : +603-55412388

  • Mahkota Medical Centre, No. 3, Mahkota Melaka, Jalan Merdeka, 75000 , Melaka

3 Comments

More Info
Reviewer profile
Menurut Dr Chin, ada beberapa punca yang boleh menyebabkan ginekomastia termasuk ketidakseimbangan hormon wanita, oestrogen (yang berlebihan) dan kekurangan hormon lelaki, testosteron. ginekomastia biasanya dapat dikenal pasti dengan pemeriksaan fizikal dan pemeriksaan tertentu seperti imbasan CT, ultrabunyi dan ujian darah mungkin diperlukan untuk memastikan punca terjadinya penyakit ini. Dalam pada itu, ginekomastia tidak menyebabkan sebarang risiko penyakit fizikal tetapi boleh menyebabkan gangguan perasaan yang mungkin memberi impak kepada kehidupan harian.
by
Reviewer profile
Menurut Dr Chin, pembuangan lemak dengan kaedah Vanquish Fat Removal merupakan satu kaedah baharu yang tidak invasif dan telah diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat-ubatan (FDA). Vanquish digunakan oleh pakar perubatan estetik untuk prosedur pembuangan dan pengurangan lemak. Lemak di sekitar perut dan pinggang yang tidak diingini dihapuskan dengan menggunakan teknologi selamat RF iaitu sel-sel lemak dihapuskan. Pembuangan lemak Vanquish adalah dengan memanaskan sel-sel lemak di bahagian perut tanpa merosakkan kulit atau otot sekitar. Kaedah ini sesuai untuk wanita dan lelaki yang menghadapi masalah untuk mengurangkan beberapa inci terakhir lemak di sekitar perut mereka.
by
Reviewer profile
I was treated nicely and politely by the staffs and Dr.Chin,Totally recommended place. And the best part of this place is that the prices are affordable
by