<

Tadika Vonad

3 Comments

Info
Reviewer profile
2.3
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
sekarang vonad naik harga yuran..mahal macam tadika branded.. tapi kualiti tak lah memuaskan..i cakap atas pengalaman 2 tahun disitu . sedih jgak tapi bersabar dan nak cari tadika lain..
by
Reviewer profile
1.9
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Panas! Panas! Panas! Panas hati aku. Bulan2 raya ni ingat takmo nak marah2 orang tapi meletus gak bom jangka aku ni.. Gerammnyer.....Lupakan dulu cerita pasal raya ok. Meh sini aku nak luahkan rasa sakit hati yang amat pada taska anak aku tu. Taska Vonad yang lebih sesuai ditukar nama kepada taksa tenat. Korang ingat tak aku pernah mention pasal taska anak aku tutup masa puasa haritu? Yang aku bengang diorang tak bagitau diorang kena tutup lagi seminggu..Alah yang ni dengan yang ni...Kan aku dah cakap kat die yang aku cuma akan byr separuh saje. So semalam aku cek bag Kasyah tgk ada kad pembayaran tu. Cek2 tengok die letak jumlah kena byr RM350. Maknanya kami kena bayar penuhlah. Huii,bengang aku sbb aku dah khabor awal2 aku xnak byr. Jaga Kasyah baru 6 hari tapi bayar nak penuh. Mana adil. So pagi ni aku tulis note pada penyelia tu suruh die kire semula berapa kena bayar sbb aku taknak bayar penuh. Suami pulak try call owner tu untuk bagitau kami nak jumpa die. Tapi owner taska tu tak angkat2 tepon. Korang nak tau tak, kami try call owner tu since kejadian taska tutup tu lagi sampai skrg tak dapat2....Musykil betul. Last2 aku try call taska tu. Good penyelia taska tu yang jawab. So aku tanya die dah bgtau owner tu ke belum yang aku xnak bayar penuh? Die cakap dah. Aku tanyalah apa owner cakap. Die kate owner tu cakap parents lain boleh je bayar penuh. So akupun kenalah bayar penuh gak. Hangin dah ni. Terus kena berdas2 tembakan mulut berbisa aku tadi.. Aku: Habis tu, parents lain ada tak masalah macam saya? Takde kan? die:Memanglah tapi bukan kite yang nak tutup taska. Pejabat kesihatan yang suruh.. (masa ni aku dah start naik hangin dah) Aku: Taska tu tutup 2minggu tu salah saya ke? Taska kena tutup sbb penyakit tgn kaki dan mulut tu salah saya ke? ada budak kena penyakit tu salah saya ke? die: saya bukan nak salahkan puan.. Aku: dah tu? penyakit tgn kaki dan mulut tu sbb ape? sbb kotor kan? maknanya taska tu kotorkan? itu semua salah saya ke? Awak kalo kami awal or lewat amik anak bukan main awak berkira. Seminit pun awak kire. Habis bile taska tutup 2 minggu kenapa tak pulangkan balik duit kami? tu salah saya ke? Dahla kena tutup 2minggu.. saya terpaksa import mak sy dari kampung, hantar mak saya balik kampung lepas tu awak tutup lagi... terpaksa pulak sy balik kampung, amik cuti hantar anak sy balik kampung semua kos tu sape yang tanggung? awak? saya jugakkan? Selama ni saya tak pernah berkira tau x? sampai 3 minggupun sy tak hantar anak sy, sy tetap bayar penuh. Ape je jadi pada anak sy pernah sy komplen? Anak saya calar sana sini, lebam sume ade sy marah2? Tapi sbb awak dah buat hal sampai menyusahkan sy jadi sy tak boleh nak diam. Kenapa awak tak call sy bgtau taska tutup? die:kami dah htr sms dah.. Aku:kenapa tak call? kalau telefon sy rosak macammane? awak fikir hntr sms sume org akan tahu? Awak ingat sy suke nak marah2 macam ni? (sebenarnya panjang lagi aku cakap..kite pendekkan jelah ye..penat nak taip ) Aku: Awak cakap dgn hajah, sy taknak bayar penuh. Saya jadi marah sbb apa yang awak dah buat pada sy. die: Hajah cakap nnti die jumpa puan. Aku:Call sy bila hajah ada kat taska. Hah, lebih kurang gitulah perbualan aku dgn penyelia taska tu. Memang angin marah naik ke kepala. Serius weh, aku mmg tak suke nak marah2 orang luar. Selama ni aku diam jek. Apa je benda yang aku tak puas hati, aku cume bebel kat suami aku je. Bile suami aku kate nak komplen kat hajah, aku selalu kata tak payah. Tapi kali ni betul2 dah buat aku sakit hati sgt. Korang ingat senang ker nak amik cuti tibe2 pastu pecut balik kampung and kemudian balik semula ke kl. Dahla mak aku terpaksa naik bas sorg2 utk jaga anak aku seminggu and balik semula sbb igt taska dah bukak. Pengorbanan tu beb tinggalkan bapak aku kat rumah. So aku nak tanya korang salah ke kalo aku nak byr kurang bulan ni??? Taska tu tutup sbb penyakit tgn kaki dan mulut dan penyakit tu berpunca daripada tidak menjaga kebersihan, so salah aku ke? Bukan anak aku yang kena. Lepas seminggu pejabat kesihatan dtg cek and diorg kena extend lagi tutup taska seminggu yang bermakna taska tak cukup bersih untuk teruskan operasi. Itupun salah aku ke? Aku terpaksa suruh mak aku dtg seminggu dan hntr mak aku balik lepas tu, tu salah aku ke? Aku terpaksa hantar Kasyah seminggu lebih smpi raya balik kampung, tu pun salah aku ke? Salah ke aku????????????????
by
Reviewer profile
2.7
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
bleh try survey taska vonad, presint 15.. taska ni bwh jkm n ownernya pesara dr jkm.. bby x ramai, tido dlm bb kot.. juga sediakan insurance coverage utk anak2... cuma mahal sket la.. i htr bb i kt situ.. so far, puashati tinggalkan anak kt situ during working hours, walaupun jauh sket...
by