<

Tadika Smart Reader

10 Reviews

Profile
Reviewer profile
4.0
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
After I enrolled my daughter in Smart Reader Kids Kepong Business Park, she has become more independent and is able to communicate in English. Moreover, I am pleased that in less than six months, she is able to read and write well. Thank you so much to the teachers and principal of Smart Reader Kids Kepong Business Park.
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Good experience, teachers and staff are friendly and helpful.
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Excellent teachers, good service, effective programme, what more can we ask for in a school for our children. Love the team who has always supported all parents and pro active in every thing! Good Job teachers. Would definitely recommend to others
by
Reviewer profile
4.0
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability

tadika smart reader sangat bagus untuk ibu bapa yg mahu anak mereka kuasai bahasa inggeris. bayaran pun agak mahal tapi servis sangat puas hati taw. cikgu juga berpengalaman dan dapat meningkatkan kebolehan para perajar.

by
Reviewer profile
3.2
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Aku disambut mesra di sana oleh Kak Min dan suami.Waktu aku sampai sana,masih lagi dalam waktu persekolahan.Aku nampak Hanif excited tengok ramai kawan kawan kat sana.Hasha juga turut menyibuk.hehehheh...Adalah dalam 1 jam aku bertanya itu&ini pada Kak Min&kak min menerangkan darI A sampai Z supaya ibu bapa yang muda ni lebih paham (n n) Lepas aku da balik dari Smart Reader tu aku lega seleganya sebab ternyata apa yang aku baca tu tak sama dengan yang di Kluang.Sebagai ibu mesti la kita risau tentang halal/haram terutama bab makan sebab Smart Reader sekolah cina kan.Tapi ternyata di Kluang ianya 100% dimiliki oleh orang melayu..Tenaga pengajar juga terdiri dari cikgu2 melayu&india.Murid murid mereka juga tiada cina.Majoriti Melayu dan adalah terselit 2,3 orang murid India.Kak Min&suami buka Smart Reader cawangan Kluang ni memang untuk orang Melayu.Aku da lega sangat sebab aku dah tak payah risau tentang makanan sebab disana mereka berikan makanan yang berkhasiat seperti Ribena,Sandwitch,Milo&biskut.Pelajar tidak digalakkan membawa makanan kerana sudah disediakan makanan(tapi kalau nak bawak jugak boleh).TETAPI jika ada pelajar Non Muslim yang membawa makanan dan nak share dengan kawan yang lain cikgu tidak benarkan sebab takut kalau2 tak halal. Apa yang buat aku lebih tertarik dan hati aku dah bulat disana,sebab aku ditunjukkan dengan 'hasil'nya.Ada seorang pelajar perempuan yang baru masuk awal bulan 1 masa tu.Dan masa tu bulan 9,aku nampak dia da boleh tulis nama dia.Tulis ok..Then da boleh kira 1 up to 50.in MALAY&ENGLISH! then boleh spell 1 up to 20 maybe in MALAY&ENGLISH!! Membaca jangan kata la.Sure la boleh. Dalam tempoh lebih kurang 9 bulan sahaja.Aku memang terpukau habis bila tengok mulut comel tu bercakap dalam bahasa inggeris.Ya Allah semoga anak aku juga akan jadi seperti itu.Aamin!!
by
Reviewer profile
2.7
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
smart reader tu half day punya fees..250 tapi kalau full day tak tau plak berapa.harga tu boleh tahan gak le...tapi tu la kat area rumah ucu tu jek yang ucu rasa ok gak..subject nya pun ada gak mandarin,bahasa,moral, science,maths,art,sport,computer class..etc(x ingat dah). cuma agama yang x ade..so petang/malam boleh le ajar dia ngaji plak... anak ucu ni dah tak sabo nak gi sekolah..sebab kat umah tinggal sorang ngan maid jek..tu yang hantar jugak tu..bagi dia berkawan:bg:
by
Reviewer profile
3.4
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
ibubapa mana yang tak mahukan anak mereka cemerlang dalam pelajaran. Bukan masalah perkauman.. dan bukan juga masalah tak sokong orang melayu kita. Nak ke kita (ibubapa) hantar anak ke sekolah yang kita dah tahu prestasinya kurang bagus?? Takkan nak berkira dengan pelaburan utk pendidikan anak2??.. ini utk masa depan mereka juga. Lebih setahun juga aku dok kaji pasal smart reader kids ni. Bagi aku ianya bagus dan sekarang lengkap dengan silibus Fardhu Ain. Aku teruja tengok anak2 jiran dan kawan2 hasil produk Smart Reader Kids nih. 4/5 tahun sudah pandai membaca Bahasa Inggeris dan mengira. Aku tak mau cakap banyak. Just tengok sendiri kanak2 lepasan Smart Reader Kids nih. two thumbs up !!!
by