Tadika Little Caliphs Taman Maluri

2 Comments

Info
Reviewer profile
2.8
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
This year umur anak i 5 tahun. So i mmg bercadang nak hantar ke Little Caliph yg berdekatan dengan office i ni. Kat mana tu x payah la i bgtaw ye. I single mother + still young. So i mcm x berapa nak tahu la benda2 mcm ni. So i terlewat daftar my son. Hujung tahun baru i start pergi LC yg dekat office i ni untuk tanya tentang yuran pendaftaran semua la. Staff kat situ cakap kena tanya principal. So i call principal LC then cakap nak daftar anak. Dia terangkan serba sedikit tentang teknik pembelajaran n yuran pendaftaran. So i tanya bila i blh datang untuk pendaftaran. Cik Puan tu kata tadika tutup sebab semua cikgu pergi kursus. Sebab busy punya pasal, i pun tak sempat nak ke LC tu + setiap kali lalu i tengok pintu bertutup. So seminggu sebelum sesi persekolahan bermula, i call pricipal tu lagi sekali. Dia kata kelas untuk sesi pagi da penuh. Yang available adalah kelas untuk sesi petang. Dia suruh i sms nama penuh anak i utk booking n datang daftar hari selasa sebab isnin terlalu ramai orang. Hari selasa i bawa anak i ke LC untuk mendaftar. I jumpa salah seorang cikgu kat sana n cikgu tu bawa i jumpa principal LC tu. Tapi masa tu principal tu langsung tak endahkan i. Lama jugak la i tunggu dia layan i sampai la akhirnya i terpaksa bersuara. I cakap dekat principal tu hajat i. Tapi dia just cakap 'dah penuh'. So i cakap la yg i ada call dia n dia suruh i dtg hari selasa. Lepas tu terus dia cakap kt i, 'Mana ada saya suruh awak datang!'. Dengan nada suara yg marah. Terkejut jugak i masa tu. Tapi i cool je la. I cakap elok2 yg dia ada bgtaw i sesi petang still kosong n suruh sms nama anak utk booking. Then dia balas, ' Memang la saya suruh sms nama. Tapi tu untuk waiting list. Tapi saya tak suruh datang pun,' dgn suara membentak2. MasyaAllah.. Ni ke yg namanya pengetua untuk tadika Islam. Tak ada hormat sesama Muslim langsung. Nak kata tak bagi salam, da bagi. Tawar terus hati i nak daftar anak i ke situ. Terus i cari tadika lain.
by
Reviewer profile
3.4
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
kimy takde pengalaman pasal little caliph ni..tapi nak bercerita.. last 2 days, kimy ada jenguk Little Caliph kat Kota Kemuning..Almost fell in love with the condition of the kindy, the programme, the books, the kids..semua ceria ajekkk..Itu petanda baik sebab kanak2 happy duduk kat kindy..kat K kemuning ada Day Care, one of my criteria.. Yg sedihnye, they are moving out from the Semi D..sebab neighbour bantah..Neighbour lahanat tuh bantah since they put up 'Islamic Kindergarten'...Kalau Qdees & Smart Reader shure dorang tak bantah lah..So they will move out starting january..Skang tgh dapatkan lesen utk pindah ke Cornet lot, itupon belum approve lagik..last option is shop lot..bertambah sedih kimy dengar.. They have fight , the principal turun naik mbsa..but the ADUN (bangsa sana gak), asked the principal back, why can't u move out?...Kalau ADUN tuh ckp kat kimy, Kimy akan straight ckp kat dia, why can't I stay??This is my country, TANAH MELAYU!!!!Jgn cuba nak test...hahaha..tarasa emo disini.. Walaupon Kimy tak hantar anak kimy kat situ (tapi kalau dorang stay, mmg Kimy akan consider utk hantar!!)..i will support their Jihad, insya allah... Ya allah permudahkanlah urusan mereka, amin!!
by