<

Klinik Pediatrik Adek (Pakar Kanak-Kanak)

13 Comments

Info
Reviewer profile
2.7
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Doctor is great .Wish could upgrade the clinic ,extend visiting hrs and get proper housekeeping .waiting time is long so should make the clinic more comfortable for patients n kids waiting for turn ex:aircon /tv/sofa .....
by
Reviewer profile
4.5
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Doktor yang sangat prihatin. Takes his time to explain child's illness and medication throughly and makes your child feel at ease and comfortable. Highly recommended. Lagi best kalau boleh extend clinic hours.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Pernah dtg ke klinik 5 thn lepas. nk dtg smula kes anak yg lain plak...tp no tel dh xde. Dri pngalaman, Dulu kalo dtg kena awal pg utk amik no giliran. Then klinik akan tutup no utk bbrp patient yg terawal...then tgu waktu giliran. Akan diberitahu aggarn pukul brp giliran kita..stiap patient lbih kurg 2 jam jugak consultation sbb doc buat observation yg mantop stiap patient nya...so masa tu smada kita leh balik dulu or pegi lah makan srapan dulu smntara tgu giliran kita... Tak tau plak skrg macm mana..tp sape yg dtg kul 10pg mmg dh tutup lah no nye...sntiasa nmpak klinik ni tutup...tp hnya tutup utk amik no giliran shja...
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dr yang baik. Bacaan ayat suci al quran Tempat main anak2. Receptionist n nurse yg mesra
by
Reviewer profile
4.1
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dr amdan is the best paediatrician..doc slalu bagi explanation yg senang kita paham siap dgn gmbr sekali. klinik always full.. better call dulu sblm dtg..
by
Reviewer profile
4.6
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Bila masuk je dalam klinik ni, terus dalam kepala otak aku cakap hurmm not bad. Totally melayu and ada unsur islamik sikit. ada jual hand sock mesir, stoking n buku buku agama. masa datang tu, ramai jugak parents yang tengah tunggu queue. after register kiteorang pusing pusing 1 klinik tu. terasa macam BEST jek. ada sudut ala ala kindergarten untuk anak anak. Alisha nampak mainan, terus laju berdesup main. hilang segala gatal gatal kat 1 badan dia tu.hihi! pastu aku usha lagi. ada sudut untuk ibu menyusu, sudut tukar lampin baby and bilik untuk solat. tandas pun sangat bersih. 100% aku satisfied. turn menunggu memang take time sangat. 2 jam ada kot sebab doktor yang merawat memang sorang tu jek. Bila nama Alisha dipanggil, kami cepat cepat masuk. bila masuk bilik doktor, aku rasa sesuatu, macam rasa tenang sangat sangat. Doktor pasang ayat ayat Al Quran. Dr. Amdan tersangat peramah and pandai amek hati Alisha. Pembantu yang bertugas pun pandai amek hati Alisha. cara layanan bukan macam cara kita jumpe doktor tau, tapi lebih kepada macam jumpa kawan kawan. dalam bilik tu ada set sofa and mainan. we all duduk atas sofa sambil borak borak ngan Dr. Amdan while Alisha main mainan picit picit tu ngan pembantu Dr.. sambil Alisha main, sambil tu la Dr. Amdan cek badan Alisha n etc. Dr. Amdan cakap Alisha alah pada sesuatu. ni bukan virus or bakteria sebab Alisha aktif and tak demam. maybe kami ada pergi mana mana and terus teringat, aku dah 2 minggu berniaga kat ampang tu. kat situ Alisha memang super aktif tau. bergolek golek atas karpet kat stall tu. maybe kat situ kot kena. hurmm Wallahualam. tak dapat nak pastikan huhu. Setiap pertanyaan kami, Dr. Amdan jawab dengan lembut, baik and perfect. Lepas tu Dr. explain pasal ubat yang dia nak bagi tu, ubat makan, ubat antibiotik and lotion. dalam 30 minit jugaklah borak borak ngan doktor. Dr. Amdan cakap dalam masa 4 hari kena datang semula, tengok ubat ni serasa or tak. Pastu keluar, ingatkan terus bayar bill. tengok tengok pembantu Dr. panggil and masuk bilik lagi satu. rupa rupanya depa nak bagi makan ubat and sapu lotion sesiap.Alisha memang senang makan ubat. soh nganga laju je dia nganga.hihi! dalam bilik ni, aku perasan adan mesin sedut kahak tu. then bila aku tanye nurse, depa cakap memang ada buat untuk sedut kahak tu. aku tanya costing berapa, RM30 only OK. lepas dah siap bagi ubat, barulah gi bayar bill. total bill still lagi murah dengan apa yang kami dapat. RM134 only n tu pun dah termasuk kos pendaftaran RM 60 untuk patient baru. so kalau dah selalu datang, tak sampai RM100 pun kan =) Alhamdulillah murah dan berbaloi sangat. Alhamdulillah, allergic Alisha dah kurang. tinggal sikit je kat permukaan tangan dia. hopefully benda tu cepat hilang la yek. 
by
Reviewer profile
4.1
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dah memang kebiasaan kami akan membawa dia ke Klinik Adeq ini kerana kliniknya selesa, doktor yang baik dan alhamdulillah klinik ini bercirikan islamik juga. Jumpa doktor biasalah, Mr Ray akan terpukau dengan permainan di dalam bilik doktor, sambil doktor merawat dia. Kata doktor Mr Ray nak kena cirit birit ni itu sebab dia demam, muntah dan perut tak selesa. Nasihat doktor kalau bagi susu tu bagi dalam kuantiti sedikit sahaja takut dia muntah kembali begitu juga dengan ubat. Alhamdulillah harap Mr Ray sihat dan tidak ada yang serius.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Mula mula bila dengar perkataan ‘doktor pakar tu dalam otak dah fikir mesti mahal kos rawatan ni karaannggg… TAPI… sangkaan aku meleset! bagi aku kos rawatan adalah masih dalam kemampuan dan aku boleh kategorikan sebagai MURAH dan BERPATUTAN dengan konsultansi serta ubat ubatan yang diberikan. owh! keselesaan dalam klinik dan juga sifat ramah doktor juga termasuk dalam dalam bil rawatan ye. ok just kidding! Jumlah bil adalah RM 149.00 itu termasuk kos pendaftaran baru sebanyak RM 60.00. Kalau ikutkan, kos ubat ubatan tak sampai pun RM 100. Hasil selepas konsultansi, kami mendapati: 1 – doktor Amdan Ahmad sangat peramah orangnya. Kemain si Afiq Hazim depa tangan suruh doktor dukung dia. Suasana klinik juga sangat selesa. 2 Setiap pertanyaan kami dijawab dengan baik dan sempurna. Malah doktor Amdan banyak memberikan nasihat serta tips/cadangan penjagaan kanak kanak ekzema. 3 Ubat ubatan adalah ‘custom made iaitu dibancuh sendiri mengikut peratusan penyakit yang dialami. Dapatlah ubat krim sapu 3 jenis & ubat alergik untuk diminum. Juga sample susu. 4 Yang paling penting, kos rawatan adalah murah dan berpatutan. Seingat aku la, klinik Adek ni operasi hariannya tak lama… 9.00 pagi hingga 12.30 tengah hari REHAT pastu 2.30 petang (ke kol 3.00 entah) sampai 4.30 petang. Itu pun aku datang awal pagi, kol 8.00 pagi terpacak depan pintu klinik, baru tahu klinik bukak jam 9.00 pagi. Ha ha. 1 jam masa menunggu tu kami isi dengan berpusing Shah Alam mencari stesen PETRONAS terdekat sebab nak basuh berak Afiq Hazim. Adeh. Jam 10.00 pagi staf klinik dah pusing papan CLOSED kat pintu sebab angka giliran habis. punya ‘laku klinik pakar ni. Keseluruhannya, aku dan encik suami berpuas hati la sebab dengan izin Allah, juga usaha berjumpa pakar serta kerajinan aku dok sapu ubat pada Afiq Hazim, Alhamdulillah eczema beliau semakin pulih. Yang melecet berair tu pun dah kering dalam masa 2 hari! Hari ke 3 hilang terus kesan merah dan kulit kering. Maka terserlahlah kembali pipi yang halus mulus beliau.
by