<

Klinik Pakar Kanak-Kanak Shanaliza

11 Comments

Info
Reviewer profile
1.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dr was not punctual. Appointment was not made earlier due to no one andwer the phone call.
by
Reviewer profile
4.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Ok. Nice. doc was a datin n friendly muslimah. Went for checking my son and having only consultation there. Bcs my son does not need any treatment the price also not so expensive only rm60
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
We just love Dr. Shana, very motherly doctor. And my baby loves her so much. While she talks to my baby , he giggles a lot. The nurses are fine for me. They greet us well. I recommend mummies to go there!
by
Reviewer profile
1.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
really, 4.5* rating? i got bashed by the nurses this morning. they were rude and as i've been 'lecturing' them and trying explaining myself to them, they asked me why can't i speak in Bahasa. they need some courtesy training and basic english training, or at least pretend they are professional in their business!
by
Reviewer profile
2.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
really, 4.5* rating? i got bashed by the nurses this morning. they were rude and as ive been lecturing them and trying explaining myself to them, they asked me why cant i speak in Bahasa. they need some courtesy training and basic english training, or at least pretend they are professional in their business!
by
Reviewer profile
3.4
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Doktor klinik ni namanya Doktor Shanaliza. Dia sangat soft spoken dan baik... Dia check anak kita memang mummy puas hati. Cuma kurangnya satu klinik ni adalah jadual operasi klinik. Agak pelik sikit jadual dia, dan since klinik ni owned by Doktor Shanaliza sendiri, so ikot suke dia nak bukak klinik atau tidak... Walaupon jadual klinik sepatutnya buka, tapi kalau doktor ada hal peribadi klinik tak akan dibuka. Dan sesi pagi doktor selalunya akan masuk jam 10.30 pagi... so kalau datang awal tu kene la tunggu sampai doktor datang. Sebaiknya sebelum datang klinik call dulu dan buat appointment supaya anak kita akan dilayan dulu walaupon ada orang menunggu sebelum kita datang. Dari segi price, a bit pricy sikit but worth it. Ubat yang diberikan bagus dan sangat berkesan. Walaupon jadual operasi klinik ni pelik. tapi servicenya dari receptionist sampai la consultation doktor mummy memang puas hati. Sementara menunggu giliran anak anak boleh main di satu sudut dalam klinik.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Kali ni jumpa dengan Dr. Shanaliza, tuan punya klinik. Sebelum doktor sampai, Ayish buat treatment nebulizer dulu satu kali. Lepas tu baru jumpa doktor. Masuk je bilik doktor, doktor pun senyum je jawab salam. Doktor ni cute gila, cakap lembut sangat macam bebudak gaya dia. Dia check Ayish guna stetoskop, check bentuk dada Ayish semua. Lepas tu dia ambil satu diagram yang menunjukkan gambar belahan saluran pernafasan & explain kat aku keadaan sebenar dalam saluran pernafasan Ayish tu. Bagus gila, aku bersyukur sangat jumpa doktor ni baik sangat. Dr. Shanaliza cakap saluran pernafasan Ayish ni dia dah menyempit pasal banyak kahak menempel kat dinding saluran tu, jadi sebab tu nafas dia berbunyi. Lepas doktor kata, dia dah 5 kali buat treatment nebulizer, kalau macam ni kan mama, baby kena masuk wad ni. Comel kan? Dia memang refer parents dengan panggilan mama & papa. haha..Umur dia aku agak mungkin 40 an kot, pangkat datin lagi tu. Punyalah humble & friendly... Sejuk hati aku. So lepas dia kata Ayish kena masuk wad tu, aku berfikir jap sebab macam susah nak buat keputusan, hubby pula takde time tu. Jadi doktor kata, takpe, mama keluar dulu call tanya dengan papa then nanti keputusan bagitau kat nurse..alahai comelnyaaaa doktor! hehe.. So korang ingat, kalua nak datang sini bawa anak, korang kena datang time Dr. Shanaliza available. Baru best!
by
Reviewer profile
4.3
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
kami jumpa Doc shanaliza dan set appointment datang Isnin pukul 7.30 pm. Kami sampai tepat pada masanya . Masa sampai tu ade 3 family je. Dan selepas kami klinik jadi penuh pula makin ramai orang yang datang. Sedangkan waktu close adalah 8.30pm . Dan pembantu klinik tu inform tak tutup ikut time sebab orang ramai pulaknya . Baguslah kalau begitu sebab pesakit yang hadir masih lagi diutamakan. Sesi konsultansi bermula selepas nama baby Ammar dipanggil. Doctor Shanaliza check up dia bagitau keadaan ammar ni tak berapa bagus. Was not so good kalau kena macam ini. Tapi tak apa apa lagi buat masa sekarang. Keasannya antaranya takut ganggu pendengaran dia atau kena jangkitan kuman menyebabkan penyakit2 lain pulak timbul nanti. Apa yang perlu adalah langkah menjaga kebersihan telinga dengan baik . Iaitu kerap cuci hingus yang keluar melalui telinga tu guna tissue lebih baik (more soft than cotton buds) . Then jangan bagi kena masuk air dalam telinga bila mandi . Selepas tu kerapkan penyusuan susu ibu. Dan doctor ada tanya baby dah start solid food ke. Yes dia memang dah start solid food since he 3 month ;) Sorry baby Ammar pecah rekod anak anak mama setakat ini. Doc bagi ubat sapu leher (apa nama tak hingat) , antibiotik ,ubat selsema serta ubat lancarkan kahak di peparu dia (ubat ni memang dapat masa ammar warded pusrawi tu , masa lepas ammar guna ubat tu keadaan dia beransur baik) dan dia kena share guna inhaler abang aryan dia dengan ubat puff color biru pun abang dia punya jugak. ubat tu menggantikan nebulizer di rumah. Dan sebelum balik Ammar kena nebulizer 10 minit.. Kos perubatan untuk ni semua adalah RM180 sahaja. Okaylah. Ubat pun macam yang dapat dari specialist tu je. Bukan ubat klinik2 biasa lah yang pentingnya.
by