Klinik Kanak Kanak Cheng business logo picture

Klinik Kanak Kanak Cheng


Background
Claim business

A Paediatric, paediatrician, child doctor, child vaccination, pakar kanak-kanak, child specialist, Pediatrik in No. 7, lot 113, FAS Business Avenue, Jalan Perbandaran, SS7 SelangorAverage rating of out of 5.0

Reviewer profile
3.5
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dari segi accessibility, Klinik Cheng ni sangat convenient sbb dekat sesangat dengan rumah kitorang, dan betul betul depan LDP, sebelah Kelana Jaya Medical Centre (KJMC). Rasanya dulu Dr Cheng memang paed kat KJMC, pastu dia beli shoplot sebelah tu and buat klinik sendiri. Nak masuk ke area situ kena bayar parking, tapi yang bestnya baru baru ni Klinik Cheng dah start bagi parking rebate RM3 untuk pelanggan pelanggan dia. Kalau tak salah parking kat situ sejam kena charge RM3. Klinik ni bersih, if u are the first to come, nanti makcik2 receptionist tu akan sapu dan mop dulu lantai pepagi, memang standard SOP diorang everyday. Cakap pasal makcik2 ni pulak, dalam 3 orang makcik (nyonya) yang jaga kaunter, ada sorang makcik yg agak garang, dan tak friendly lansung. Pernah sekali tu dia marah sebab apa tah tak ingat, tapi memang sentap mak! Cuma toys yg ada kat situ je yg tak berapa nak bersih, ye lah, larat pulak diorang nak cuci toys situ sesatu. Dari segi timing pulak, kalau nak pegi klinik ni, takyah la pegi awal pagi sangat. Sebabnya, mmg ramai gila orang pepagi. pastu, Dr Cheng ni pulak memang fashionably late. Dtg la awal cemana pun, tapi dia mmg selalu masuk lambat. If u come at 830, sesilap sejam lebih kena tunggu baru dapat jumpa dia, sbb dia masuk pun kul 9 930. Dan bila dia masuk tu, dia akan berlari lari anak buat² macam dia rushing. Kalau first time tengok macam oh ok la Dr stuck in jam. Tapi kalau dah 10 kali datang, memang 10 kali la gaya dia macam tu. Haha. Kalau boleh, datang petang pukul 4 camtu, tak berapa ada orang. Kalau emergency or urgent, datang je lah pepagi dan tunggu jela dia datang. Walaupun manjang datang lambat, Dr Cheng sangatlah friendly. Cakap Melayu fasih macam Melayu, maybe sebab dia orang Penang (rasanya la, tak ingat). Dia akan check dan explain macam macam, kalau kita tanya pun dia akan jawab. So compensate la time dia lambat tu dengan layanan dia n rebate RM3 hehe. Dr Cheng charge agak masuk akal, reasonable lah. Tapi baru ni dia kata ubat pun dah naik harga, so kalau anak demam panas, sekali pegi tu wajib RM100 utk consultation, flu, demam dan ubat bontot. Pernah sekali tu kitorang kena sampai RM120, tak ingat sebab apa. Tapi dia sendiri akan kesian sbb mahal sangat, dia yg bagi diskaun. All in all, Klinik Cheng mmg recommended la utk org yg tinggal di area Kelana Jaya. Boleh call utk set appointment.
by
Reviewer profile
3.9
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
So far I have been to a few other pediatrician and non is able to give me the confidence as this doctor is able to. I have 2 kids and whenever they are not well, no matter where I take them be it a hospital or klinik or even a specialist, I will still have to go back to Dr Cheng then only they will be well. I am glad I found a good and reliable pediatrician like him.
by