Institut Memandu Kecemerlangan Latihan (IMKL)

15 Comments

More Info
Reviewer profile
1.3
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

Sistem wasap yg diginakan utk staf IMKL sampaikan info kpd para customers amat mengecewakan, Anak saya hantar result ujian berkomputer pada 27 Jul 20 dan dimaklunkan lesen L motokar (DA) beliau akan siap dlm tempoh 2 minggu. Setelah cukup 2 minggu tiada sebarang berita dari IMKL saya dan anak saya cuba menghubungi IMKL melalui tel pej IMKL tapi panggilan kami tidak dijawap. Kami cuba pulak menghubungi staf2 IMKL melalui wasap dan tel ke HP mereka tap tidak dijawap juga. Sehinggalah saya akhir menghubungi Mala dan Haana melalui wasap pada 15 Ogos 20 dan dimaklumkan lesen L anak saya tersebut dah lama siap pada 4.8.20 lagi. Dan beliau memaklumkan dia dah hantar wasap ke hp anak saya memaklumkan lesen L tsb dah siap tapi bila diperiksa dlm hp anak saya tsb tiada sebarang wasap dr staf IMKL. Dan ini adalah kali kedua masalah yang sama berlaku. Kali pertama semasa menunggu lesen L utk anak saya yg mengambil lesen L motorsikal.System wasap IMKL tu lebih baik dimansuh dan ditukar dgn sistem panggilan telefon. Lagi ifektif dan staf IMKL yg bertanggungjawab di dalam urusan lesen L hendaklah mempunyai inisetif utk menghubungi mana-mana customers yg masih tidak datang mengambil lesen L mereka yang terbiar lama di IMKL.

by
Reviewer profile
3.6
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

the staffs are okay but the system and services need to be upgrade and make an improvement.

by
Reviewer profile
3.7
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

The teachers are okay but the staffs need more improvement. Just a normal driving school

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Great place to start learning driving license and affordable prices..the staff and teacher is incredibly helpful
by
Reviewer profile
2.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

So far, tenaga pengajar semua baik2. Harga lesen dekat IMKL ni bagi saya jauh lebih murah berbanding sekolah memandu yang lain.

Cuma saya tak berpuas hati dengan servise front desk dekat sini. Sistem kelam kabut sikit. Dah la ramai orang, lepas tu tak pulak angka giliran. Siapa redah, dia la dapat giliran. Saya yang pertama kali datang agak kelam kabut sikit la sebab tak tahu sistem dekat situ mcm mana.

Staff dekat sini pun boleh tahan juga. Tak mesra langsung. Garang! Orang tanya pun , dia jawab mcm kita dah ada full lesen!!! Jwb la elok2.

Perbaiki la mutu services front desk anda. Amatlah teruk.

by
Reviewer profile
4.8
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time

dari pengalaman saya sendiri, proses ambil lesen mudah dan cepat je. Cuma diri sendiri je yang suka bertangguh tarikh kelas, ujian dan sebagainya. Saya walk-in je, tak pakai agen sbb harga agen lebih mahal dan menurut feedback dari beberapa pelajar memandu dibawah agen, agen mereka selalu buat hal, sbb tu proses untuk dapatkan lesen tu jadi lambat.

Jadi nasihat saya, adalah lebih baik bagi bakal pelajar memandu akan datang, pilih la untuk walk-in saja. Lebih puas hati dan yang pastinya jauh lebih murah.

Masa saya ambil lesen B2 di IMKL, cuma RM371 je, bayar ansuran pulak tu. Mmg berbaloi. Kalau agen ada la dalam RM450.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Its a fun casual area to learn driving with afcourse reasonable prices...had a lot of fun ...but mainly everything is in Malay..teaching course books and instructors...if needed instructor in English ...they do have...
by
Reviewer profile
3.3
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
The driving school Telatin Mewah has a package of RM1325 for auto car. The fee charged is RM424. If you repeat JPJ test, they charge RM250.
by