<

Dr Mazita Mashor

9 Comments

Info
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time

Dr mazita adalah doktor O&G muslimah yang sangat bagus. Ke dua-dua orang anak saya disambut oleh beliau dan ke dua-dua keguguran saya juga dirawat oleh beliau. Penerangan yang sangat jelas. Nasihat beliau mengingatkan saya segalanya atas kekuasaan Allah. Mohon banyak2 agar Allah permudahkan segalanya. InsyaAllah ada rezeki, anak yang ke 3 nanti nak dengan dr mazita juga :-)

by
Reviewer profile
4.4
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Thanks korang. I chose Dr. Mazita. Sebab ada saudara yang buat dengan dia, okay katanya. And so far, memang bagus dia. Very soft spoken orangnya. Rasanya semua doktor di situ bagus. Jadi mana-mana pun tak apa.
by
Reviewer profile
4.0
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Masa check up dekat DEMC, mintak nak guna khidmat Dr Mazita, sebab kakak yang suggest. She's very nice, Islamic and so polite. Tapi aku macam kurang suka sket la dgn Dr Mazita ni.. bukan apa, tunggu kemain lama lagi, tapi bile jumpa, tak sampai 5 min kot. Lepas tu dia cepat2 je nak abis; "Ok Puan, ada apape lagi?" bila tanya, dia jawab, "kan sy dah bgtau tadi.." or "oh biase la tu, pregnant memang mcm tu". Hm, okay. Advise yg so-so je. Lagi satu, terfikir gak, aku ni orang yang sentiasa perlukan motivation. Kang kalau nak beranak, time dia suruh push tu, boleh bayang dia ckp "push puan, boleh puan, sikit lagi puan.." kekeke macam takle jalan je.. hehe. Tapi disebabkan memang nak bersalin dkt situ, continue je la dgn dia.. Masa pregnant 8 bulan lebih, dapat tau yg baby ku ni songsang kedudukannya. Ataupun breech kata mat salleh. Dr Mazita cakap, Kepala di atas, kaki di bawah. Dr Mazita cakap next checkup (minggu ke 36 rasenye), kalau masih songsang, kena operate. Fuhh risau bak ang! Balik tu bagitau mak, mak cakap apa awal sangat nak ceaser? Bila baca2 blog org lain, memang Dr Mazita famous dgn ceaser. Isk isk. Biasa la, doktor nak cepat. Lagipun bila dah ada date ceaser tak payah la dia nak rushing2 pergi hospital ke ape. Plus ceaser kan ongkosnya mahal sikit..huhu sorry to say, tapi realiti private hospital memang cenggitu.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
I'm currently browsing over good hospitals for delivery. and DEMC is so far our top priority. Dekat dengan rumah n mcm ok since new bulding ni. cuma I nk tanya psal o&g specialist. Dr.Norleen mmg femes and proficient but she wont take any new patient for the time being. n from ur review I think Dr Mazita is good as well. but do you know anything about Dr Fairuz Ashikin? is she OK (soft, proficient, informative, etc). thanks in advance sis
by
Reviewer profile
4.4
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
My gynae's name is Dr Mazita Mashor. Lebih kurang je nama! Like yours, my doc too is very2 soft-spoken and we're glad that we got her, alhamdulillah!
by
Reviewer profile
4.6
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
akak pun dgn dr mazita ..best sgt. c-zer 6k++ .
by
Reviewer profile
4.0
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Ktrg pilih Dr Mazita. Ok la dia. Cuma yesterday, 1st time Ann buat appt ngan Dr Norleen. Itu pon sebab 1 of my BIL sibuk soh try ngan dia at least sekali. Dr Norleen tu gynae wife dia last 2 yrs ago masa wife dia deliver their twin kat sana :) Next mth, Ann akan buat 3D Scan + check up ngan doc lain.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Alhamdulillah, so far kami betul-betul satisfied with the services. Dr Mazita is a motherly & friendly doc. Jgn segan or malu nak tanya apa-apa. It's your right.
by