Dr Mazita Mashor business logo picture

Dr Mazita Mashor


Background
Claim business

Qualification:  MBBS (Malaya), M.MED O&G (Malaya)

Specialist Background

Dr.  Mazita obtained her Master of Obstetrics and Gynaecology in 2003 after earning her Medical Degree in 1995 at University Malaya. She has worked in several of Government Hospitals. Her career at DEMC Specialist Hospital began in 2002 as Obstetrician & Gynaecologist. The experience and skills she obtained throughout her practice over the years had equipped her with the capability to manage minor as well as major and complicated cases. Dr. Mazita provides a wide range of services in general obstetrics and gynaecology.


Service /Price Details

Also visiting consultant at Ramsay Sime Darby Healthcare. 

Reviewer profile
4.0
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
Masa check up dekat DEMC, mintak nak guna khidmat Dr Mazita, sebab kakak yang suggest. She's very nice, Islamic and so polite. Tapi aku macam kurang suka sket la dgn Dr Mazita ni.. bukan apa, tunggu kemain lama lagi, tapi bile jumpa, tak sampai 5 min kot. Lepas tu dia cepat2 je nak abis; "Ok Puan, ada apape lagi?" bila tanya, dia jawab, "kan sy dah bgtau tadi.." or "oh biase la tu, pregnant memang mcm tu". Hm, okay. Advise yg so-so je. Lagi satu, terfikir gak, aku ni orang yang sentiasa perlukan motivation. Kang kalau nak beranak, time dia suruh push tu, boleh bayang dia ckp "push puan, boleh puan, sikit lagi puan.." kekeke macam takle jalan je.. hehe. Tapi disebabkan memang nak bersalin dkt situ, continue je la dgn dia.. Masa pregnant 8 bulan lebih, dapat tau yg baby ku ni songsang kedudukannya. Ataupun breech kata mat salleh. Dr Mazita cakap, Kepala di atas, kaki di bawah. Dr Mazita cakap next checkup (minggu ke 36 rasenye), kalau masih songsang, kena operate. Fuhh risau bak ang! Balik tu bagitau mak, mak cakap apa awal sangat nak ceaser? Bila baca2 blog org lain, memang Dr Mazita famous dgn ceaser. Isk isk. Biasa la, doktor nak cepat. Lagipun bila dah ada date ceaser tak payah la dia nak rushing2 pergi hospital ke ape. Plus ceaser kan ongkosnya mahal sikit..huhu sorry to say, tapi realiti private hospital memang cenggitu.
by
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendly
  • Value of Money
  • Waiting Time
I'm currently browsing over good hospitals for delivery. and DEMC is so far our top priority. Dekat dengan rumah n mcm ok since new bulding ni. cuma I nk tanya psal o&g specialist. Dr.Norleen mmg femes and proficient but she wont take any new patient for the time being. n from ur review I think Dr Mazita is good as well. but do you know anything about Dr Fairuz Ashikin? is she OK (soft, proficient, informative, etc). thanks in advance sis
by