<

Dr. Marsita Mansor

9 Comments

Info
Reviewer profile
4.2
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dr Marsita ni doktor ke 6 yang aku jumpa since beberapa tahun lepas. Tapi dengan Dr Marsita ni lain sikit sebab rawatan dia merangkumi Islamic dan conventional medical punya approach. Macam di gabungkn dua2 approach tu jadi aku rasa sangat seronok la juga. Dr Masitah sangat mementingkan Islamic punya approach in terms of dietary & daily lifesyle. Despite tips dan sunnah yang kene amalkan ni, kita still undergo normal process like other doctors do. Only that the different approach by Doc Marsita, does impress me much.
by
Reviewer profile
4.6
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Yang best pasal Dr Marsita ni, even when you dah berjanggut tunggu dia kat luar, once you see her, all your anger akan hilang. She just have that kind of presence yang macam mak mak gitu. Plus point is, she always advice to have natural birth. No epidural, no induce. However, she's only a visiting doctor in Ampang Puteri, not in house. Her clinic is only open on Tuesdays in Ampang Puteri. Other days, you need to go to her clinic to see her. So usually if you want to be admitted, she will ask you to go to her clinic first to make sure its not false alarm. But considering our house is nearer to Ampang Puteri, we decided not to go and just wait for our next appointment with her there. Alhamdullilah masa jumpa dia I was already 5 cm dilated and they pushed me straight to labour room.
by
Reviewer profile
2.4
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Aku memang dah buat appointment untuk 16hb, hari Sabtu. Pukul 10 kena datang klinik untuk ambil no giliran Aku sampai klinik dalam 10.10 pagi, ambil no giliran ke22 (bila masa 21 orang lagi sampai ni? sebab aku tengok klinik kosong je) Kaunter klinik cakap doktor akan masuk dalam pukul 12 ke 1 sebab malam sebelum tu klinik tutup pukul 6 pagi Aku tanya, so giliran aku yang ke22 ni, agak-agak bila sampai turn aku Dia cakap dalam 1 -2 pagi (first time dengar jumpa doktor pagi2 buta) Sebab aku nak buat sperm test jugak, kaunter mintak aku call klinik balik dalam pukul 12 untuk confirm doktor ada ke tak. Nak buat sperm test doktor kena ada sebab dia yang akan examine. Sperm cuma boleh tahan dalam 2 jam je dalam suhu bilik. Pukul 1230 aku call klinik, doktor takde lagi Aku sempat pergi ampang, then pergi open house dekat Pantai Dalam Pukul 6 pergi klinik balik utk ambil sperm hubby Tanya kaunter sekarang giliran ke berapa, baru yang ke 8 Dia kata akan call lagi 2 nak sampai turn aku So aku tunggu di rumah sampai la hari ahad, sampai la ke hari ni, Selasa. Kesimpulannya, aku tak jumpa doktor pun. Disebabkan kejadian tu, aku nak cari doktor lain pulak..mungkin pengalaman korang tak sama dengan pengalaman aku. Tapi pengalaman aku tak best.
by
Reviewer profile
1.8
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
I had very bad experience with Dr Marsita. Her service in Pantai & Tawakkal was terminated. She is only good in PR. She appears to be religious, tawadduk & alim but only Allah knows what is in her heart. She screw up my operation. For me she is worse than sundal, prostitute, betina jalang and a slut. I hope one day Allah will really punish her. She is a very good actress all words that come out from her mouth is just for money.May she rot in neraka jahannam forever. I will never forgive her.
by
Reviewer profile
4.6
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
My husband called for another appointment. We had to cancel the first appointment coz I happened to get my period on the appointment day. We were wrong for not calling. Doc would have gotten better view of my uterus. - The doc is said to be motherly and treats her patients the Islamic way. - I could feel her sincerity...it could be just me but I feel like she is sincere to help. - She treats me like a human. You know how embarrassing it is to have someone else "look" at your southern region.
by
Reviewer profile
4.4
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Memang klinik dr. marsita nie patient yg datang ramaiii nya bukan main! memang kene bawak banyak bersabar kalau berada dlm que! cam aku selalu pegi around kol 11 pagi pun dah dpt que kat nombor 7.. setiap org yg jumpa doctor memang boleh tahan lamanya! aku tak kisah pun org berada lama dlm bilik doctor sbb aku sendiri pun kalau pegi jumpa doctor.. paling kurang lepas 1/2 jam baru keluar! hahaha.. yg lahh kite bayar consultation dia kann.. so kite perlu lah tanye apa saja yg kite nak tanye pada dia.. apa saja keraguan yg ade & apa saja luahan hati dan perasaan yg ade! and the best part about dr. marsita is.. dia memang tak penah in rush nak rawat dan consult kite.. dia memang cool abis lah senang citer! atas faktor itu jugak lah aku rasa kenapa patient yg datang tak pernah kenal erti jemu walaupun kene menunggu menangga kat klinik dia nie dari pagi sampai lah ke petang just to get a consultation from her! Terkadang yg jadi lagi lambat tuh sebab Doctor kengkadang on call kat hospital! kalau tetiba ade emergency case & operation... normally doctor memang akan lambat masuk ke klinik dia nie! tapi doctor biasanya akan call nurse dia kat klinik nie and then nurse akan inform kat kiteorg yg doctor hari nie masuk lambaat skit..! so kiteorg pun kalau rasa cam lama sangat... gie lah makan dulu.. gie jejalan dulu.. sempat lah kalau nak gie Jusco Wangsa Maju tuh.. ataupun WangsaWalk ker.. sbb nanti bile dah dekat nak tiba giliran kite nak jumpa doctor.. nanti nurse akan call HP kite.. so that kite boleh dtg balik ke klinik nie utk berjumpa dgn doktor!
by
Reviewer profile
2.6
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
I also advice U go and take 2nd opinion if Dr Marsitah advice U to have operation for cyst or something related. I see her about 10 month ago. That time I'm having problem with my menstrual. At first i go to her clinic named Medina at somewhere around Gombak. She scan and said I'm having cyst, need to operation immediately. So i straight have to be admitted at Tropicana hospital. I have to operate at 7am tomorrow. Unfortunately (but I suppose to say luckily) my insurance ask for another radiology report which Dr. M don't want to give. She said she is specialist doctor, why my insurance need another report. But procedure is procedure... they still need that. We willing to pay the radiology report but still Dr. M not allowed me to go. Until 2.30pm...my insurance agent came, I already sick of it because I'm fasting from morning and just hope my pain will go. My agent and my sister decide to take me out from Tropicana since Dr. M don't want to follow what my insurance asking. She keep saying about my cyst and sort of saying why dont i pay my self. After a few argument, they release me from Tropicana and i did ask for all the scan report, etc together. After that I go to SDMC, Subang Jaya. At SDMC, I see Dr. Vignes... he is very good. I'm so lucky...because actually I don't have any cyst to operate pun anyway.. The thing yang Dr. M said cyst is actually darah2 I yang boleh di keluarkan dengan hanya mengambil ubat. I had a very bad experience with Dr. M.. After a week, I berbual dengan my good friend and she said she just go to see Dr. M like last 2 weeks, and Dr. M ask her to have operation also because she have cyst. She go and have 2nd opinion at pantai medical centre. Again... she dont have any cyst and no need to go operation. I just hope xde orang akan lalui benda ni lagi n dengan mudah will cut her body for nothing.
by
Reviewer profile
4.4
  • Experienced
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
dr marsita mmg superb love her so much, i bersalin last year kt situ dorg xda patient masa tu i sorg je still service hampeh.kene charge rm2500 plus gak even dr xsmpt smbt pon dtg2 jahit je, i xde sbrg complication mmg normal .yg best dr marsita sgt2 pro breastfeeding n friendly too thts why i like her.i am pregnant again while my baby br 6 mths dia blh ckp takpelah muda2 ni beranak je, bgs kan cuba kalau dr lain sure mrh ckp tak buat contraception.supportive sgt dia tp tula jauh la kt tropicana n mhl sgt la plak. i pg dr suriati mahari kt pantai cheras org kata dia bgs mcm dr marsita consult pon suka lama2. i thnk anon tu same person suka citerbrk2 psl dr marsita kt forum2 tu,my mom in law.my biras suma dgn dia takde masalah so far
by