Dr. Abdul Rashid Bin Abdul Subahan

  • Career :Urologist

  • Nombor Telefon : +60326875000

  • Fax : +60326875001

  • Hospital Pusrawi, Lot 149, Jalan Tun Razak, 50400, Kuala Lumpur

5 Comments

More Info
Reviewer profile

Too many patients and waiting is long

by
Reviewer profile

I need the appointment of Dr Abdul rashid urologist

by
Reviewer profile
Dr Abdul Rashid mengingati orang ramai bahawa jangan abaikan penyakit kanser prostat, walaupun ia tidak sabahaya kanser lain seperti kanser payudara, usus dan hati. Tetapi jika ia tidak dirawat awal, ia boleh membawa kematian juga.
by
Reviewer profile
Dr. Abdul Rashid Bin Abdul Subahan is an Urologist recognised by the National Specialist Register and the Ministry of Health. Dr. Abdul Rashid Bin Abdul Subahan is also a member of Malaysian Urological Association (MUA).
by
Reviewer profile
Menurut Pakar Urologi, Hospital Pusrawi Sdn. Bhd., Jalan Tun Razak, Dr. Abdul Rashid Abdul Subahan, penyakit batu karang turut disebabkan faktor keturunan. Oleh kerana itu adalah tidak mustahil penyakit yang sama dialami ibu Azman sebelum itu, kemungkinan diwarisi Azman. Gaya hidup keluarga yang suka kepada pengambilan makanan yang terlalu banyak mengandungi asid urik seperti ikan sardin, ikan bilis, limpa, hati dan kerang tidak dinafikan menjadikan peratusan kemungkinan Azman menghidapi penyakit batu karang adalah tinggi. Membincangkan mengenai bagaimana penyakit batu karang terjadi, Dr. Abdul Rahsid berkata, ia berlaku apabila wujud serpihan kristal kecil yang membentuk ketulan di dalam saluran pundi kencing atau buah pinggang. Serpihan kristal kecil itu tidak diketahui puncanya, bagaimanapun pengambilan makanan yang mengandungi banyak asid urik dan oxalate merupakan penyebab utama kandungan asid urik bertambah.
by