Dato’ Dr. Sahabudin Raja Mohamed

7 Comments

More Info
Reviewer profile

Rude and lazy doctor. Overcharges and reflects very poorly for a hospital like Prince court. Does not know his medicine and is not in the know of latest urology treatment options that are safer.

by
Reviewer profile
Masalah batu karang atau prostat yang besar juga akan menyebabkan masalah infeksi sistem urinari disebabkan pesakit terhalang dari membuang semua air kencing dengan sempurna. Prostat ialah organ dalam tubuh badan lelaki yang berfungsi untuk menghasilkan sebahagian daripada air mani. Apabila usia lelaki meningkat, organ prostat mungkin membesar. Apabila saluran kencing terhempap oleh batu karang ataupun organ prostat yang membesar, air kencing akan tersekat. Air kencing yang tersekat akan bertakung dan menjadi media untuk bakteria berganda dan membolehkan infeksi bermula. Pesakit yang menghidapi masalah kesihatan seperti diabetes atau keadaan yang mana kesihatan imun mereka tergendala seperti penghidap penyakit HIV, akan lebih terdorong untuk menghidapi masalah infeksi sistem urinari, serta infeksi di bahagian dan sistem organ lain.
by
Reviewer profile
Dato' Dr. Sahabudin bin Raja Mohamed merupakan Pakar Perunding Kanan Urologi di Prince Court Medical Centre. Menurut beliau, pembedahan robotik membolehkan pengekalan urat saraf disebabkan penglihatan dalam tiga dimensi (3D). Pengurangan pergerakan ketika membedah juga akan mengurangkan trauma kepada organ-organ sekeliling. Pembedahan robotik membolehkan pergerakan 7 darjah, yang menyebabkan pakar bedah melakukan pembedahan dengan presisi dan mengeluarkan organ tanpa menggunakan haba. Faktor-faktor ini menyebabkan urat saraf terlindung dan pesakit akan dapat mengawal air kencing dan memperolehi pendirian zakar dengan lebih baik berbanding pembedahan terbuka. Pesakit juga akan pulih dan kembali ke aktiviti seharian dengan lebih cepat.
by
Reviewer profile
He's a horribly rude and arrogant man, but he knows what he's talking about.
by
Reviewer profile
A fellowship member at ACADMED is very experienced in their respective fields and have contributed significantly to the advancement of medicine field. Dato Dr. Sahabudin Raja Mohamed is a Fellow Member at the Academy of Medicine in Malaysia. Dato Dr. Sahabudin Raja Mohamed is a Fellow Member in College of Surgeons.
by
Reviewer profile

Dato Dr. Sahabudin Raja Mohamed is an Urologist recognised by the National Specialist Register and the Ministry of Health. Dato Dr. Sahabudin Raja Mohamed is also a member of Malaysian Urological Association (MUA).

by
Reviewer profile
Menurut Pakar Urologi, Kesihatan Lelaki dan Pembedahan Robotik, Pusat Perubatan Prince Court, Datuk Dr. Sahabudin Raja Mohamed, menahan diri daripada membuang air kecil akan memberi kesan negatif kepada kesihatan. Namun, perkara itu mempunyai kesan yang berbeza mengikut jantina dan usia. Kanak-kanak yang menahan kencing terlalu lama boleh menyebabkan masalah besar. Tidak kira lelaki mahupun perempuan, ia boleh meningkatkan kejadian jangkitan saluran kencing. Dalam kes yang lebih buruk, ia akan mengakibatkan inkontinens iaitu masalah hilang kawalan untuk menahan kencing, kata Sahabudin.
by