Children Islamic Centre (Danau Kota)

4 Comments

Info
Reviewer profile
3.9
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Dear CIC, Thank you for assisting my child Auni Zahiyah in her learning throughout this 1 year (Year 6). We are happy to see Zahiyah’s development that can read and write progressively. She is also very looking forward to finish up her homework after coming back from school every day. That is a very good sign that she is happy and passionate of what she has learnt in school. As a parent, we are also very happy to see Zahiyah’s learning module is focusing on Islamic morale rather than conventional secular module. We are supporting CIC’s aspiration to develop young leaders thru Islamic way in a English medium platform. Congratulations CIC and keep up the good work. Thank you Zarina Abd Aziz Auni Zahiyah’s mom
by
Reviewer profile
3.4
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
So bila cic open caw kat melaka, belakang rumah lak tu, kitaorang tanpa ragu2 enroll dia kt situ. Walaupun monthly nya agak mencekik tapi demi foundation anak2 aku ngan ciklel mmg pejam mata. Yalah. register je dah 1k+. Normal la tu mana2 kan. Tapi tahun ni dh murah sikit. 800 je. Sbb dah kira senior kot. Haha. Monthly plak 400. Mau tak tercekik. Itu utk program yg abis pukul 2. Kalau sampai pukul 5? Huhu menanges. so far, its worth money la. Nmpk ada hasil dgn investment yg dibuat. Kids kat situ tak ramai pun. Last year dlm 16 je kot. Tahun ni tak sure berapa. Tak termasuk after school. n teacher ada dlm 5 6 org. Memang sangat2 munasabah utk bg 100% attention. Alhamdulillah setahun icha kat sana, dia dh boleh baca dgn lancar, boleh buat maths dgn baik, confident level yg tinggi, solat siap dengan bacaan yg lengkap, doa2 segala dan Iqra' pun bagus. Dlm umur 4 thn bila boleh buat semua tu opkos kita as parents mcm aduhh alhamdulillah lega...yalah. Kita dulu 4 tahun apa sangat yg tahu.
by
Reviewer profile
3.0
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
1) Children Islamic Centre (CIC) We are looking for an English Medium Islamic Preschool/Playschool. Mommy x tere English tu pasal nak Adief masuk skola ckp omputih. When we asked the teacher, she said that they only speak in English utk certain mende je. And to my surprise, ade teachers yg SPM leaver je. Ok ok I know...some of you might think ala....tadika je ponnnn...tu pon nak berkire. Preference...preference... hehe. Pastu....bertambah terkejut je I bile tgk menu nye. I'm very particular about what they feed the children. They serve tomyam which I think x sesuai utk budak2. Satu class ade 15 20 kids! Just imagine.... 20 kids in a classroom yg besar nye same mcm standard double storey terrace house punye bilik.
by
Reviewer profile
3.4
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Aku cakap berdasarkan pencapaian anak aku yang pertama belajar kat CIC sejak umurnya 6 tahun, Aiman. Alhamdulillah, banyak perkara berkaitan Islam mudah difahami oleh Aiman. Tenaga pengajar CIC cukup profesional dalam menjalankan tugas diorg. Serius…aku bukan bodek pun CIC tu. Entri ni pun bukan bleh buat aku dapat diskaun pun. Aku ikhlas bagi pendapat.. sama macam entri aku sebelum ni jugak. Aku rasa menepati dengan motto blog aku (perghh…blog pun ada motto gak..?? Heheheh..) Suara Yang Dilihat.
by