Az-Zahrah Islamic Medical Centre

18 Reviews

Profile
Reviewer profile
4.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Alhamdulillah. Buat D&C haritu, semua okay Dr.Aini sangat baik dan membantu. Motherly sangat, staff pun baik. Cuma xbest masa nak masuk wad sbb cakap boleh masuk jam 2pm, last2 sampai kena tunggu lagi sejam dan kena tukar bilik pula. Badan dah lemah sangat dah time tu. Rasa boleh baiki lagi. InsyaAllah. Dan lg satu, untuk masa menunggu Dr. untuk appointment.. rasanya okay upgradekan sistem yang ikut slot2 masa tu. Kalau 9am dah booked, buatlah next client jam 10am. xdalah semua tgu dr jam 9am sudahnya jam 1pm bru dipanggil. Di Australia dulu, biasa cara appointment yg mcm ni. Up to management to decide. Apa pun, semua okay
by
Reviewer profile
4.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Terima kasih banyak kepada Dr Mashitah dan semua jururawat bertugas pada petang dan malam 19.8.2017. They have given me their best and professional service which had turned my birth experience to be one of the fondest memories. Kudos and keep it up.
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Another great experience with Az Zahrah, with Dr, Fazlina and all the staff/nurses ?? Alhumdulillah Deliver my 2nd baby on 21st September 3:50pm. Thanks once again
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Delivered my first baby on 22nd of June. TQVM to HIAZ especially Dr. Mashita, midwife & nurses yang banyak membantu & bersabar dgn karenah daripada urusan induce sehingga ke labor room.. Then my baby had jaundice & GBS infection on the third day.. On antibiotics n warded into nursery. Alhamdulillah baby recovered within a week.. Tqvm to Dr. Nik Rose and nursery team
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Saya telah selamat melahirkan bayi ke4 saya HIAZ pada 22/8/17. Jutaan terima kasih kepada team HIAZ terutamanya yg berada di labor room, kerana berjaya menenangkan emosi sy ketika menahan kesakitan yg amat sgt. Tq pada Dr Mashita atas perkhidmatan puan. Kepada team HIAZ, tahniah atas perkhidmatan dan layanan baik kalian. Alhamdulillah
by
Reviewer profile
1.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Unprofessional "on call" Dr. and nurses "Especially those who we dealt with once we do operation last month". I won't recommend this hospital for emergency cases for any of the readers. shift dr. will entertain you using Whatsapp through the nurse with out physically attending monitoring the patient while we paying for that though, the worst thing operation can be decided based on whatsapp msg "un human". interpersonal and soft skills of the nurses who dealt with patient is ZERO. if somebody has been recommended to a specific Dr. in the hospital that will be ok. otherwise I really don't recommend it for any of you.
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Kali ke-3 urusan isteri bersalin di HIAZ. Perkhidmatan terbaik. Semua staf dan nurse cekap, berbudi bahasa, prihatin dan banyak memudahkan urusan. 5star kepada Doktor yg menguruskan iaitu Dr Fazlina Hanum, cekap, berilmu, berbudi bahasa, bersopan, bersifat keibuan dan lemah-lembut, sabar dan professional. Meninggalkan HIAZ diiringk 2 orang nurse yg hantar isteri dan baby kereta dengan lambaian dan senyuman dan lambaian selamat jalan. HIAZ was awesome.
by
Reviewer profile
5.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Best ever place for mommies bersalin! Selesa dan tenang. Ada alunan bacaan al quran. Moga terus sukses!
by
Reviewer profile
3.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Servis hospital mmg baik, nurse yang friendly & paling menarik islamik.. Sye memilih hospital ni drpd bersalin sampai anak kena masuk wad.. cuma diharap pihak hospital menyediakan babycoat utk baby semasa ditahan wad, ini bagi keselamatan si kecil semasa tdo & memudahkan penjaga yg jaga bersendirian meninggalkan bayi sementara ke tandas. Mohon kemudahan ni diambil berat oleh pihak hiaz..
by
Reviewer profile
4.7
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Yesterday I boight my boy for checkup due to his backache complaint and fever. The doctor is sooooo friendly ! So do the staff. Subhanallah ! And due to backache complaint, doctor requested for spinal x-ray for my boy. My boy is only 2 years old. The radiologist was so patience, handling my boy. MashaAllah ! We took x-ray 4 times due to my boy keep crying and didn't stand still. During payment, I can't believe my ears when they said the bill is only RM 132 (meds+2 spinal x-ray). Alhamdulillah. Semoga sentiasa sukses HIAZ.
by