Little Caliphs Sri Petaling business logo picture

Little Caliphs Sri Petaling


Information
Claim business

The Little Caliphs Program (TLCP) is an Islamic-English-Creative pre-school program that helps pre-school children to realize their best spiritual, cognitive, socio-emotional and physical potential.

Unlike other conventional pre-school program, TLCP has a set of proven creative methodologies for teaching the children the meaningful foundation of Islam, learning and living skills in an integrative manner.

The program is offered to be standard curriculum for Islamic-English-Creative pre-school program all over the world.

Islamic based kindergarten.

Reviewer profile
2.8
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
This year umur anak i 5 tahun. So i mmg bercadang nak hantar ke Little Caliph yg berdekatan dengan office i ni. Kat mana tu x payah la i bgtaw ye. I single mother + still young. So i mcm x berapa nak tahu la benda2 mcm ni. So i terlewat daftar my son. Hujung tahun baru i start pergi LC yg dekat office i ni untuk tanya tentang yuran pendaftaran semua la. Staff kat situ cakap kena tanya principal. So i call principal LC then cakap nak daftar anak. Dia terangkan serba sedikit tentang teknik pembelajaran n yuran pendaftaran. So i tanya bila i blh datang untuk pendaftaran. Cik Puan tu kata tadika tutup sebab semua cikgu pergi kursus. Sebab busy punya pasal, i pun tak sempat nak ke LC tu + setiap kali lalu i tengok pintu bertutup. So seminggu sebelum sesi persekolahan bermula, i call pricipal tu lagi sekali. Dia kata kelas untuk sesi pagi da penuh. Yang available adalah kelas untuk sesi petang. Dia suruh i sms nama penuh anak i utk booking n datang daftar hari selasa sebab isnin terlalu ramai orang. Hari selasa i bawa anak i ke LC untuk mendaftar. I jumpa salah seorang cikgu kat sana n cikgu tu bawa i jumpa principal LC tu. Tapi masa tu principal tu langsung tak endahkan i. Lama jugak la i tunggu dia layan i sampai la akhirnya i terpaksa bersuara. I cakap dekat principal tu hajat i. Tapi dia just cakap 'dah penuh'. So i cakap la yg i ada call dia n dia suruh i dtg hari selasa. Lepas tu terus dia cakap kt i, 'Mana ada saya suruh awak datang!'. Dengan nada suara yg marah. Terkejut jugak i masa tu. Tapi i cool je la. I cakap elok2 yg dia ada bgtaw i sesi petang still kosong n suruh sms nama anak utk booking. Then dia balas, ' Memang la saya suruh sms nama. Tapi tu untuk waiting list. Tapi saya tak suruh datang pun,' dgn suara membentak2. MasyaAllah.. Ni ke yg namanya pengetua untuk tadika Islam. Tak ada hormat sesama Muslim langsung. Nak kata tak bagi salam, da bagi. Tawar terus hati i nak daftar anak i ke situ. Terus i cari tadika lain.
by
Reviewer profile
3.5
  • Quality
  • Environment
  • Value of Money
  • Availability
Alhamdulillah my daughter can read walaupun hanya 2bulan belajar di Little Caliphs! Thank you founder Teacher Fari & all teachers of LCSP. May Allah bless all of u. Amiinnn...
by