Suzana Norlihan Binti Alias

31 Reviews

Profile
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Tq ms suzana for helping us. May God bless u.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Today is Saturday. She picked up my call this morning and agreed to see me at 5.30pm. That is fast and a great thing to do by a humble lawyer. She is very well versed in criminal procedure and matter. In fact, she has given me a very reliable and good legal advice. Meeting her in person makes me feel safer. I got to know her from her ex client and later through FB and here. I googled about her and her experienced since 2000. What her ex client told me and my research on her are true. She will only fight cases and no pleading guilty. Before meeting her, I wanted to plead guilty due to the advice of my previous lawyer. But after listening to her advice and the defence she told me, I changed my mind immediately. Although u did not promise me 100% winning, but I know from your advice that I still have a chance to win the case. I am so overwhelmed to share here. But like she said publicity is not important, the most important is the interest of her clients. I just want to show my appreciation to u, Ms Suzana. I know u will not read this. But one day, u may smile and be proud of what u did to others. May God Bless u and only u, God, yr ex-clients and me know who u are and yr great job.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Walaupun banyak fitnah dibuat tentang peguam ni, i nekad lantik dia. Terbukti dia memang baik dan bagus. Hari ni i pergi mahkamah untuk lihat dia handle kes siti kasim, memang hebat!!! Wahai pemfitnah, neraka menunggu kamu! Kesian tengok peguam ni kena fitnah sedangkan tak benar.

Sangat2 experience lawyer dan reliable untuk kes jenayah!!

by
Reviewer profile
1.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Hmm

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

I am so satisfied with her. Very very good and reliable.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Suzana Norlihan banyak mengendalikan kes-kes yang hebat dan beliau merupakan salah seorang peguam yang berjiwa besar dan berhati mulia dalam membantu anak guamannya.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Menurut informasi dari Utusan, Suzana Norlihan Binti Alias merupakan seorang peguam bela, telah secara suka rela untuk mengambil alih sebuah kes secara "Percuma" setelah Mah Soon Sin iaitu peguam bela, menarik diri dari mewakili yang tertuduh iaitu Mohd. Yusof.

Belau berbuat demikian kerana berasa tidak berpuas hati dengan tindakan Mah Soon Sin yang menarik diri dan kata beliau, dalam kerjaya sebagai seorang peguam seharusnya tidak memilih.

Tindakan beliau benar-benar mengagumkan ramai pihak. Semoga usaha murni beliau dapat dicontohi oleh para peguam yang lain dan mungkin masyarakat juga.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Saya berada dalam mahkamah di shah alam. Tiba2 peguam ni masuk dan duduk depan. Masa itu hakim sedang berurusan dengan seorang tertuduh india untuk kes bunuh. Bila hakim tu cakap dengan tertuduh itu bahawa perlukan 2 minggu untuk mahkamah carikan peguam yang boleh kendalikan kes bunuh, tiba2 peguam ni bangun dan cakap "saya ingin ambil kes ini dan buat secara percuma". Mashaallah... memang saya terkejut. Dia cakap dia bukan peguam dalam senarai lantikan mahkamah. Jadi dia sanggup buat secara percuma kerana bimbang nyawa menjadi taruhan sekiranya yang dilantik itu tidak begitu bagus. Sungguh baik peguam ini. Saya rasa sangat kagum dengan hati mulia beliau. Saya tiada contact no dia. Jadi saya google namanya.

Very good dan impressive.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Well done.

Reliable defence attorney and willing to help others.

by
Reviewer profile
5.0
  • Experienced
  • Reliable
  • Value of Money
  • Availability

Ada lagi mulut-mulut jahat yang suka buat fitnah pasal peguam ni. Saya dah jumpa dia face to face. Memang tegas. Sangat bagus. Sebelum ni ada yang tuduh dia buat kerja tak bagus. Tapi bila saya siasat2, sebenarnya customer yang salah tak bayar fee dia. Ada sorang peguam lelaki ni nama Hidhir siap buruk2kan dia. Rupa2nya dia frust sebab Puan Suzana tak nak ambil dia jadi partner sebab dia penipu. Dia juga tipu ayah saya. At last Puan Suzana yang tolong kami sekeluarga. Tak baik fitnah Puan Suzana. Check dulu sebelum nak percaya. Orang dengki kat Puan Suzana sebab memang dia bagus. Itu yang sebenarnya.

by