Hospital Seberang Jaya

18 Reviews

Profile
Reviewer profile
1.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
I have send someone emergency in. then I have to left her there, can't register or do anything because I can't find parking space. I have round the whole hospital for an hour plus but no parking space available. Being one main hospital in province Wellesley, you really need to do something about this.
by
Reviewer profile
4.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
I really thks to all staff and DR in HSJ..be coz thy take care me very well . thks alot
by
Reviewer profile
2.5
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Temujanji hari ini jam 8.00 am, pukul 7.50 am sudah sampai di kaunter tetapi kaunter masih belum dibuka (ok belum pkul 8). 8.15 am semakin ramai yang sampai (+- 10 org) untuk MRI. Kaunter masih kosong. 8.30 am. Ok, petugas MRI sudah sampai (kaunter masih kosong) & 5 minit kemudian petugas MRI keluar dari bilik dan menyebut 'ok. MRI' dan berpusu-pusu meyerahkan kad temujanji masing2 tetapi tidak diberikan no giliran menunggu (kaunter masih kosong) 11.00am. Masih lg menunggu nama dipanggil untuk MRI & yang datang lewat dipanggil dahulu kerana tidak menggunakan sistem nombor KENAPA? Kenapa tidak menggunakan sistem nombor sedangkan perlu menunggu sekurang2nya 30 minit untuk MRI seorang? Kenapa semua temujanji pukul 8 untuk semua pesakit? Kenapa kaunter masih kosong?
by
Reviewer profile
1.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Saya paling membenci ialah masa sy bersalin di labour room a dlm punya labour room punya nurse tak benarkan suami masuk labour room teman isteri bersalin .. Masa isteri bersalin bukan ke si suami berada di sebelah si isteri mengatasi ketakutan dan kerisauan ke
by
Reviewer profile
2.6
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Nak kata tak bagus.layanan yg mak saya dapat agak bagus.cuma semasa nk di discharge terpaksa tunggu sehingga berjam2 lamanya.akibat terpaksa tunggu doktor punya sign sahaja..adakah patut keadaan ni.sedangkan kami terpaksa menunggu hingga ke petang .jawapan yg diterima Dari jururawat tetap sama kena tunggu doktor yang lagi satu..sedangkan jururawat pon blh bawak ke doktor andaikata doktor sibuk..tp macam xda keperihatan langsung untuk mempercepatkan urusan..apa bila bertukar shift jawapan yang sama juga diterima Dari jururawat .tak kan nk discharge pon susah sampai menyusahkan..pihak atasan HSJ beri la sedikit perhatian tentang benda yg remeh temeh ni..bkn nk wat surgery pon
by
Reviewer profile
2.2
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Dah la kena admit dri petang semalam, doc ckp nk bgi ubat calamine utk deman campak, smpi ke pagi ni xdapat2.kami nk lena pon xbleh dgn gatai, pedih..dah la kami pregnant. Doc mai cek dkt 4,5 org, ubat haram xdpt2 lagi
by
Reviewer profile
2.5
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Very bad svs.. Betol2 cbr ksbrn... Tgu tgu tgu... Dr jam 8am smpai 1pm....WASTE MY TIME!!!!
by
Reviewer profile
1.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Bad service ever. One nurse called Aishah in Orthopedik bully patient. She asked patient on wheel chair to open the door himself after locked the door during lunch time. Wth u are nurse, how cn u treat a patient like this!!!
by
Reviewer profile
1.4
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Patient bed pillow made from stacked blanket.. we need to buy own pillow ..fine. bila pulangkan bantal blanket ko tu..nurse pandai aje tunjuk muka masam.padahal bukan busy mana. Dok tengah main dgn budak2 di koridor. Hospital seberang jaya, pandai pupuk pekerja pattern mcm tu
by
Reviewer profile
2.5
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Asslm....bhagian kaunterrr ....(perempuan)......kmi ni pesakit dri jauh..kmi tahu kaunter tutup pukuii 5...mulut bjanji manis.....parents pesakit nak p bayar sat duit.....berjanji dah nk p satg..sangat pentingg.....buleh dya tutup belah terus...fahamii kesusahn org.......ini hospital tidak memuasknn....pesakit darii jauh.....tolong fham....mulut man9is bagai berjanji......perhatian bhagian kaunter....naseb tak sempat catat nama......sangat3 kurang ajar.....
by