Hospital Bersalin Razif business logo picture

Hospital Bersalin Razif


Description
Claim business

Hospital Bersalin Razif adalah sebuat hospital swasta yang menawarkan perkhidmatan perbidanan dan sakit puan. Mula beroperasi sebagai Klinik Pakar Wanita Razif & Norana pada Julai 1996. Klinik Pakar Wanita Razif & Norana telah berpindah ke premis baru yang lebih besar pada September 2006 bagi menampung penambahan pesakit & perkhidmatan setiap tahun dan sekaligus dinaikkan taraf ke Hospital Bersalin Razif.

 

ROOM RATES:

Wad Perdana:
Terdapat Bilik seorang atau dua orang dilengkapi dengan bilik air. Berhawa dingin, televisyen dan talian internet percuma.

Wad Am:
Wad 6 katil yang luas dan selesa. Berhawa dingin dan dilengkapi dengan televisyen.

No. Jenis Bilik RM
1 Bilik Perdana Eksekutif 250.00 / malam
2 Bilik Perdana Seorang 200.00 / malam
3 Bilik Perdana Dua Orang 150.00 / malam
4 Wad Am 70.00 / malam

 


Product /Price Info

Skim PAKEJ 1 (Bersalin) adalah dari RM 1450.00

Pakej ini termasuk :

 
 
  • Tinggal di wad 2 malam
  • Makan dan minuman
  • Ubat-ubat untuk bersalin secara normal
  • Perundingan Bersalin secara normal
  • Screening bayi
  • Penjagaan bayi rutin
  • Immunisasi bayi baru lahir
  • Kegunaan alat untuk bersalin secara normal
  • Kegunaan alat guna-buang
 
 

* Jika melibatkan pembedahan, caj bedah : RM 4200.00


Skim PAKEJ 2 (Antenatal & Bersalin) adalah dari : RM 2200.00 dan dibayar secara ansuran

Bayaran 1 pada 12 minggu (RM250.00)
Tempahan 12 - 16 minggu
•  Ujian darah
•  Ultrasound (fetal dating)
•  Rundingan antenatal hingga 16 minggu
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 2 pada 20 minggu (RM300.00)
20 - 24 minggu
•  Rundingan antenatal hingga 24 minggu
•  Ultrasound (fetal screening)
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 3 pada 24 minggu (RM300.00)
24 - 28 minggu
•  Rundingan antenatal hingga 28 minggu
•  Ultrasound (fetal screening)
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 4 pada 28 minggu (RM300.00)
28 - 32 minggu
•  Rundingan antenatal hingga 32 minggu
•  Ultrasound (fetal screening)
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 5 pada 32 minggu (RM300.00)
32 - 34 minggu
•  Rundingan antenatal hingga 34 minggu
•  Ultrasound (fetal growth)
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 6 pada 36 minggu (RM350.00)
36 - 40 minggu
•  Rundingan antenatal hingga 40 minggu
•  Ultrasound (fetal growth)
•  Ubat-ubat rutin
Bayaran 7 pada 40 minggu (RM400.00)
•  Bersalin secara normal
•  Tinggal di wad 2 malam
•  Termasuk semua rawatan dan ubatan rutin

Pakej ini tidak termasuk yang berikut :

  • Pendarahan pada awal kandungan, jangkitan dalam kandungan atau apa-apa komplikasi dalam kandungan.
  • Kelahiran abnormal seperti breech, kembar, dan kelahiran pembedahan.
  • Komplikasi yang berlaku sebelum, semasa dan selepas kelahiran.
  • Bayi yang perlu rawatan lebih rapi.
  • Tertakluk kepada sebarang perubahan tanpa dimaklumkan
Reviewer profile
3.2
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
Went there last nite to see new niece. But nurse not friendly at all in baby room. Told her sister in law ask to bring her daughter to her room. Nurse said later she will bring without asking which room. Hopefully she not bring wrong baby to wrong mother coz i just there for a while
by
Reviewer profile
2.0
  • Quality
  • Friendliness
  • Value of Money
  • Waiting Time
bad experience. checkup mengandung lebih kurang dan tak bermutu: 1. ujian air kencing tiada penerangan dari doktor pasal keputusan ujian ni. 2. ultrasound tak nampak jantina baby and fibroid isteri. maybe machine xcalibrate properly atau dah rosak. 3. kesimpulan assessment doktor berdasarkan previous checkup kami kat pantai ampang. tiada penerangan tambahan kerana machine ultrasound xnampak fibroid. 4. penerangan doktor pasal fibroid macam dalam google jea. no in depth knowledge. cuma dia cakap fibroid is not a cancer? penerangan yang value added kena ada, macam how to control? do or dont? 5. doktor tolak bersalin disini kerana tiada facility untuk handle kes yang complicated macam kes kami. "konon nya". katanya pakar sakit puan? 6. discussion kami dan doktor pasal kes komplikasi ni tak sampai 10minit. macam rush dan nak duit jea. 7. on the way balik isteri menangis sebab doktor dah takutkan isteri pasal macam kemungkinan kepada isteri. soft skill kena ada sebenarnya untuk handle ibu mengandung. bukan main redah je terangkan benda yang tak baik semuanya. jadi kesimpulannya, first and last experience kami dengan razif norana. jangan bazirkan wang anda walaupun checkup dia hanya bernilai rm90. doktor incharge: doktor nur sakina!!
by